Rulada Varlam

de Micutza Luana in Dulciuri, 3 Iun 2015 | 12529 vizualizari

 

Tare mult imi place rulada asta. se face repede si e tare gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana

  • Pentu umplutura de caramel
  • 150 zahar
  • 1/2 cana de apa
  • 400 g biscuiti cu miere
  • esenta de rom
  • Pentru crema de cocos
  • 200 g zahar tos
  • 250 g lapte praf
  • 100 g cocos
  • esenta vanilie
  • 100 g unt
  • 50 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Varlam:

Crema caramel:

Biscuiti se maruntesc la robotul de bucatarie.

Se caramelizeaza zaharul si se toarna apa.

Se adauga biscuiti si esenta de rom . se lasa deoparte.

Crema de cocos:

Se pune pe foc zaharul cu apa pana setopeste zaharul si se adauga untul.

Se ia de pe foc si se adauga laptele praf , nuca de cocos esenta si se mixeaza bine.

Se intind foile de napolitana pe masa .

Jumate din umpltura de biscuiti se intinde pe o foaie cat se poate de bine (cu atentie pt a nu se rupe foile de napolitana) apoi jumatate din umplutura de cocos (peste cea cea de buscuiti) .

Trebuie lucrat cat de repede astfel se intaresc cremele si nu se mai pot intinde.

Se procedeaza la fel si cu cea de a 2-a foaie.

Se ruleza foile si se lasa la racit .

Se infoliaza si se da la rele 2 -3 ore.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada Varlam" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Parfait cu biscuiti